Spacer  

 
Line
Line
Transkripti  Ocek ili Osijek Procesuirati ... I tko ne radi..
       
Forum:

 
Pise: kap. Darko Belovic
 

Uzgoj skoljaka na Marsu

Slovenski prijedlog zakona o zastitnoj ekoloskoj zoni i epikontinentalnom pojasu u Jadranskom moru

 HSLS je zabrinut izostankom reakcije hrvatske Vlade na slovenski prijedlog zakona o zastitnoj ekoloskoj zoni i epikontinentalnom pojasu u Jadranskom moru.

 Pa gdje Slovenija ima to slobodno more gdje bi se mogla siriti, bilo bi neumjesno reci, u veliku Sloveniju. Doduse, to je pokusaj Slovenije usporediv sa zeljom kokosi da proguta kravu.

 Za to nema ni teoretskih mogucnosti i toga je Slovenija svjesna. Svatko imalo normalan. Netko tu cita odraslima previse djecjih pricica. Kao da ne postoje zemljopisne i nauticke karte iz kojih svatko moze razaznati situaciju.To vidi svatko tko ima vise mozga od kokosi,  pa nije ni cudo da hrvatska politika ne reagira na takove bedastoce. Ima hrvatska i dosta svojih nespretnosti zbog kojih bi politika trebala reagirati i ozbiljno se zamisliti.

 Zapravo, moram se ograditi, postoji teoretska mogucnost da je i sadasnji premijer potpisao ili poput bivseg premijera parafirao nesto jednako glupo i stetno za Hrvatsku. Ipak se nadam da sadasnji premijer poucen iskustvom bivseg premijera nije dozvolio da Slovenci i njega ucine klaunom.

 Ipak ni to nije potpuno iskljuceno jer se neuspjesni i ograniceni politicari stalno "pravdaju" odgovornoscu "pred biracima na izborima". To moze "proci"  samo ako nema razloga za kazneni progon. Za sud. Stvarno me cudi sto mi ni danas u demokraciji ne znamo sto organi vlasti rade i potpisuju Slovencima. Jer svaki potpis na stetu Hrvatske, a u korist bilo koje druge drzave razlog je i kaznene odgovornosti, narocitu u slucaju povrede Ustava, jer politicari ne dobivaju mandat da uniste Hrvatsku nego da ispune predizborna obecanja. No, uvjeren sam da doktor znanosti ne moze biti kardinalna budala te da nas premijer uspjesno stiti interese nase zemlje.

 Dakle, ipak bi trebalo prijateljski reci nasim prijateljima Slovencima da ovakvim postupcima ispadaju smijesni, da ne koristim prikladniji izraz. Toga njihovog mora jednostavno nema, osim ukoliko im Italija ili Hrvatska ne poklone dio svog teritorijalnog mora, a tko je lud da im protivno ustavu pokloni nesto sto im ne mora dati. Nitko nije pao s Marsa. Barem tako ja mislim.

 Slovenska ekoloska zona i epikontinentalni pojas i prijedlog zakona na tu temu nesto su najsmjesnije sto sam cuo poslijednjih dana. Uskoro ce se mozda sa podsmjehom govoriti i o slovenskom prijedlogu zakona o Slovenskiom oceanu i uzgoju morskih skoljaka na Marsu.  

 Darko Belovic, 22.08.2005.  

 

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

AMAC forum

 

 

RH dezirni krivac


Svaka suradnja mora biti obostrana i to jest preduvjet svake suradnje. Gospodja tuziteljica Carla del Ponte, navodno, optuzuje Hrvatsku vladu za nepotpunu suradnju sa Haaskim sudom. Takve optuzbe presudan su element za pocetak pregovora RH sa EU.Hrvatska bi vlada trebala optuziti gospodju del Ponte za potpunu nesuradnju sa Hrvatskom glede generala Gotovine jer del Ponte uskracuje Hrvatskoj javnosti i vladi podatke o prebivalistu generala, a koje navodno posjeduje. Osnovom tih podataka optuzuje se Hrvatska i njene vlasti da je Gotovina dostupan hrvatskim vlastima, ali da nema volje za njegovo uhicenje. Dakle, tvrdi se da Hrvatska ne suradjuje u potpunosti. Istina, laz, zla namjera ili zloupotreba? Pravedniku i domoljubu bi trebao biti osnovni cilj utvrditi istinu i ustanoviti tko steti Hrvatskoj.
Opsirnije