Spacer  

 
Line
Line
 Transkripti  Ocek ili Osijek Procesuirati I tko ne radi..
       
Forum:

 
Pise: kap. Darko Belovic
 

Slovenski zemljopis maste

Evo ovako izgleda granicna crta u Piranskom zaljevu, a svjetlo ljubicasto i tamnoljubicasto je more koje je Ivica Racan zelio otudjiti od hrvatske u korist Slovenije.

No nije Ivica Racan jedini koji bi tako sto zelio.

I hrvatska nacionalna televizija nekoliko godina nakon toga u svom neznanju prikazuje razgranicenje sa Slovenijom pogresno, kako bi se Hrvati naviknuli na nepostojece granice na stetu Hrvatske. Prikazana slika ostaje zapamcena.

Dezinformativni programi hrvatskih medija.

Ustav u Hrvata svima daje pravo na tocnu informaciju. Cudno je to sto hrvatska televizija ponekad izostavi dio informacije (ili cijelu) pa prosjecni platisa njihove pretplate ponekad  dobije informaciju u pogresnom svjetlu, informaciju koju osvjetljava mrak. Da bi dobio cjelovitu sliku o dogadjajima platisa televizijske pretplate mora kadkad gubiti svoje vrijeme gledajuci vijesti na besplatnim komercijalnim (i profesionalnijim) televizijama. Ja  to i cinim.

Ipak, danas u vijestima u 19.30 hrvatska je televizija napokon dala precizniju informaciju o slucaju Dalj. Vjerojatno, jer su do navecer svi u Hrvatskoj ionako znali detalje jer su ih culi jos jucer ili jutros na radiju i komercijalnim televizijama. Bravo, pohvalno. 

Rroditelji djece hrvatske nacionalnosti traze da djeci predaju ucitelji koji su djeci predavali prosle skolske godine. Maknuti su stari ucitelji i dodjelili su im tri nova ucitelja «po nacionalnom kljucu».

Nova tri ucitelja 1997/98. nisu navodno htjeli predavati po hrvatskom programu jer, kao, nisu znali Hrvatski jezik, spominju se neki u kontekstu Seseljeve radikalne stranke, navodno su neki prodavali bedzeve Arkana. Navodno su i djecu hrvatske nacionalnosti neki nazivali «malim ustasama». Pedagogija na bizantski nacin? Politicka pedagogija?

Nastavnica koja je do sada predavala biologiju isto je srpske nacionalnosti ali roditelji i za nju traze da se vrati i ponovo predaje njihovoj djeci. Dakle, nije problem necija nacionalna pripadnost, nego prljava antihrvatska  politika, «mali ustase», Seselj i Arkan. Takve porezni obveznici placaju da bi malim hrvatima u uho usadili srpski jezik, pismo, miroljubivost i «vekovnu kulturu». Nista cudno, placamo i policajce iz krajinske milicije.

 Vazno je da hrvatska djeca imaju pravo slusati nastavu na hrvatskom jeziku i pisati latinicom ako tako zele pisati. Predavanja na srpskom su dopustena u tim krajevima, ali samo onima koji to zele slusati i tako neuobicajeno pisati (da ih ceo svet razumije). Ucitelji dobivaju placu da poducavaju djecu. Ako hrvatska djeca ne zele od njih uciti slican strani jezik, cudno pismo ili kulturu imaju pravo birati jer je hrvatski jezik i latinica njihovo Ustavno pravo.

Zakon ponude i potraznje za ucitelje.

To sto neki srpski nastavnici nemaju dovoljan broj sati predavanja, vole li vise Seselja ili Arkana, to je njihov problem kao sto je problem nezaposlenih Hrvata njihova nezaposlenost i neimastina. Mogli su 1997. kao nastavnica biologije, mogli su se baviti naukom a ne politikom....

Iz iskustva znam da se ni dan danas nisam «oslobodio» srbizama koje sam naucio kao balavac uceci hrvatsko-srpski jezik. Kad dijete ili dete nauci rijec ili rec «testera», testerise cijeli zivot. Kad jednom «eka», onda «eka» zauvijek.

Kako se u hrvatskoj vijesti cesto daju pomalo nevidljive ili osvjetljeno crnim svjetlom, hrvatski novinari moraju strajkati gladju kako bi ukazali na donekle prisutan medijski mrak. Uzalud, mediji ionako ne govore da Domagoj Margetic vec jedanaest dana strajka gladju. Vjerojatno on redovito placa TV pretplatu.  Kad je Indijac Mahatma strajkao gladju njegovi neprijatelji Englezi bi se uznemirili. Kada Hrvat Domagoj  Margetic strajka gladju jedino sto hrvatska nacionalna televizija ima s njim je TV pretplata........

Kada ce neki covjek pred televizorom upaliti svijecu? Kada ce neki demokrat ugasiti tu svijecu i upaliti elektricno svjetlo?

 Darko Belovic, 6.09.2005 

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

AMAC forum

 

 

Hrvati AMAC

AMAC Forum

Hrvat su napokon shvatili

AKADEMIJA PRAVNIH ZNANOSTI HRVATSKE je izrekla svoj stav i potpuno je u pravu, jedino mogu primjetiti da su ovakvu izjavu mogli napisati mnogo, mnogo ranije. Bilo bi bitno da se AKADEMIJA PRAVNIH ZNANOSTI HRVATSKE izjasni glede rjesavanja problema odnosno arbitraze koju forsira vlast ove zemlje ili sudova u Hamburgu i Hagu. Brzo, precizno i ekspeditivno ovoga puta.

 Pred cetiri godine na "Slobodnoj Europi" (14.kolovoz 2001.) u kontekstu intervjua sa Akademikom Rudolfom receno je, citiram:

 Nekadašnji hrvatski ministar vanjskih poslova, sveučilišni profesor i ekspert međunarodnog pomorskog prava, dr. Davorin Rudolf, upozorio je danas, u svom drugom otvorenom pismu, hrvatsku vladu da bi potpis na sporazum o razgraničenju sa Slovenijom mogao imati dalekosežne posljedice ako ikada granični spor dođe pred međunarodnu arbitražu. U tom slučaju, makar ga parlament i ne ratificira, potpisani sporazum može imati utjecaj na odluku arbitara. U otvorenim pismima Rudolf je iznio niz argumenata za ocjenu da je Hrvatska učinila jednostrane i neustavne ustupke u prijedlogu razgraničenja na moru sa Slovenijom.

Uvjeren sam da je to upravo tako i nije mi uopce jasno zbog cega hrvatska vlast inzistira na "obvezujucoj medjunarodnoj arbitrazi" sa Slovencima koji se ionako glede Piranskog zaljeva ponasaju nepouzdano i asocijalno, kada su odluke medjunarodnih sudova u Hamburgu i Haagu bes sumnje "jace u snazi" i kompetentnije. Na sudu hrvatska "dobiva" teritorij koji je njen, a Slovenija moze izgubiti i ono malo sto im je Hrvatska vec poklonila. Nadam se da hrvatska vlast zbog nesposobnosti i neznanja nece arbitrazom eventualno izgubiti hrvatski teritorij.

Darko Belovic, 6.09.2005