Spacer  

 
Line
Line
 Transkripti  Ocek ili Osijek Procesuirati I tko ne radi..
       
Forum:

 
Pise: kap.Darko nBeloic
 

Hrvatska televizija i njen zemljopis

Na vijestima Hrvatske televizije proturena je dezinformacija kako bi zamisljena privremena granica slovenske samoproglasene zone unutar hrvatskog teritorijalnog mora (oni kazu hrvatske ribolovne zone), a koja je po Slovencima zamisljena na geografskoj sirini 45 stupnjeva i 10 minuta, prolazila u visini geografske sirine POREC-a. Cak pokazuju i sliku.

 To je jednostavno laz, budalastina, a istina je ono sto sam ja napisao, dakle, "skoro do Vrsara". Tocnije receno jednu morsku milju sjevernije od Vrsara odnosno cetiri morske milje juznije od Poreca. Tako je Hrvatska televizija ucinila grjesku od punih 7 (sedam) kilometara sto nije zanemarivo kada se govori o granicama.

 Zemljopisna pozicija Poreca i Vrsara je kako slijedi:   

Porec;        45  14,0 N    13  36,0 E

ZONA        45  10,0 N 

Vrsar;        45  09,0 N    13  36, 0 E

 Ako se vec Slovenci ponasaju asocijalno i glupo nikako ne stoji objasnjenje da se ne ocekuje reakcija hrvatskih ribara jer je ta granica postavljena samo privremeno. Najvaznije je da niposto ne dozvolimo uspostavljanje nikakvog takozvanog privremenog rezima i privremene granice, takozvane privremene zone ili takozvanog privremenog pojasa jer najtrajniji su takozvani privremeni dogovori i privremena rjesenja sprova. Traju zauvijek.

Kada je hrvatska ucinila kardinalnu pogresku i umjesto ekonomske eskluzivne zone, na sto ima u skladu sa medjunarodnim pomorskim pravom neotudjivo pravo, proglasila nekakvu ribolovno ekolosku zonu Slovenija je uzbunila Europu, a danas govore da je njihov zakon unutrasnja stvar Slovenije. Da, ali i pokusaj agresije na hrvatski suvereni teritorij. 

Suradnja je uvjek moguca ali je potrebno da bude obostrana. Ukoliko nije moguca potrebno je zatraziti pomoc kompetentnog suda. Tada bi se moglo dogoditi da Slovenija izgubi i ono sto je njoj vec formalno "poklonjeno" od Hrvatske. Naime granica bi trebala ici starim tokom rijeke Dragonje, a ne prokopanim kanalom Svetog Odorika, a sto bi bilo na stetu Slovenije. Balon koji se zeli previse napuhati obicno pukne. Narocito kad je rijec o premalom balonu. 

Darko Belovic, 26.08.2005.

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

AMAC forum

 

 

AMAC Forum

TV “Fokus” bez fokusa

Pogledao sam na Hrvatskoj televiziji emisiju "Fokus" o problemima razgranicenja na moru sa Slovenijom pa bih se zelio osvrnuti na nekoliko detalja.

 Prvo i osnovno je potrebno da voditelj emisije gospodin Matkovic ponesto razumije o cemu se radi i da se malo pripremi za emisiju. Najjednostavnija "priprema" mogla bi biti to da prije emisije upita svoje goste koja pitanja oni zele da im budu postavljena, da poput robota postavi trazena pitanja te da nakon toga sto manje komentira i pametuje.

 Vrijednost emisije sadrzana je u karti razgranicenja u Piranskom zaljevu koju je predstavio Dr. Vidas jer je ucinjena tocno u skladu sa medjunarodnim pravom mora. Iz karte je vidljivo da bi Slovenija na medjunarodnom sudu mora u Hamburgu ili na Sudu pravde u Hagu "osvojila" daleko manje mora nego sto bi joj Hrvatska danas dogovorom dozvolila prisvojiti. Na sudu Slovenija prolazi vrlo lose, upravo onako kako je prikazano na karti. Zestoko se protivim arbitrazi. Treba ici na sud. Opsirnije