Spacer  

 
Line
Line
 Transkripti Ocek ili Osijek Procesuirati ... I tko ne radi.
       
Forum:

 
Pise: kap. Darko Belovic
 

Hrvati su napokon shvatili

AKADEMIJA PRAVNIH ZNANOSTI HRVATSKE je izrekla svoj stav i potpuno je u pravu, jedino mogu primjetiti da su ovakvu izjavu mogli napisati mnogo, mnogo ranije. Bilo bi bitno da se AKADEMIJA PRAVNIH ZNANOSTI HRVATSKE izjasni glede rjesavanja problema odnosno arbitraze koju forsira vlast ove zemlje ili sudova u Hamburgu i Hagu. Brzo, precizno i ekspeditivno ovoga puta.

 Pred cetiri godine na "Slobodnoj Europi" (14.kolovoz 2001.) u kontekstu intervjua sa Akademikom Rudolfom receno je, citiram:

 Nekadašnji hrvatski ministar vanjskih poslova, sveučilišni profesor i ekspert međunarodnog pomorskog prava, dr. Davorin Rudolf, upozorio je danas, u svom drugom otvorenom pismu, hrvatsku vladu da bi potpis na sporazum o razgraničenju sa Slovenijom mogao imati dalekosežne posljedice ako ikada granični spor dođe pred međunarodnu arbitražu. U tom slučaju, makar ga parlament i ne ratificira, potpisani sporazum može imati utjecaj na odluku arbitara. U otvorenim pismima Rudolf je iznio niz argumenata za ocjenu da je Hrvatska učinila jednostrane i neustavne ustupke u prijedlogu razgraničenja na moru sa Slovenijom. 

Uvjeren sam da je to upravo tako i nije mi uopce jasno zbog cega hrvatska vlast inzistira na "obvezujucoj medjunarodnoj arbitrazi" sa Slovencima koji se ionako glede Piranskog zaljeva ponasaju nepouzdano i asocijalno, kada su odluke medjunarodnih sudova u Hamburgu i Haagu bes sumnje "jace u snazi" i kompetentnije. Na sudu hrvatska "dobiva" teritorij koji je njen, a Slovenija moze izgubiti i ono malo sto im je Hrvatska vec poklonila. Nadam se da hrvatska vlast zbog nesposobnosti i neznanja nece arbitrazom eventualno izgubiti hrvatski teritorij.

 

Darko Belovic, 6.09.2005 

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

AMAC forum

 

 

AMAC Forum

 

ISTINA O ANTI GOTOVINI

Dominique Erulin, Gotovinin francuski prijatelj i legionar, EKSKLUZIVNO 'Hrvatskom listu' potvrdio: Po nalogu Mitterranda, Erulin i Gotovina osuđeni na montiranom procesu jer su otkrili dokaze o njegovoj ilegalnoj trgovini oružjem u Africi.. Opsirnije