Spacer  

 

 
Line

 

 
Line
Transkripti Ocek ili Osijek Procesuirati .. I tko ne radi ..
       
Forum:
 

 
RH dezirni krivac
 


Svaka suradnja mora biti obostrana i to jest preduvjet svake suradnje. Gospodja tuziteljica Carla del Ponte, navodno, optuzuje Hrvatsku vladu za nepotpunu suradnju sa Haaskim sudom. Takve optuzbe presudan su element za pocetak pregovora RH sa EU.

Hrvatska bi vlada trebala optuziti gospodju del Ponte za potpunu nesuradnju sa Hrvatskom glede generala Gotovine jer del Ponte uskracuje Hrvatskoj javnosti i vladi podatke o prebivalistu generala, a koje navodno posjeduje. Osnovom tih podataka optuzuje se Hrvatska i njene vlasti da je Gotovina dostupan hrvatskim vlastima, ali da nema volje za njegovo uhicenje. Dakle, tvrdi se da Hrvatska ne suradjuje u potpunosti. Istina, laz, zla namjera ili zloupotreba? Pravedniku i domoljubu bi trebao biti osnovni cilj utvrditi istinu i ustanoviti tko steti Hrvatskoj.

Drugim rijecima, gospodja del Ponte tvrdi da su premijer i predsjednik jedne medjunarodno priznate i samostalne drzave lazljivci. Oni, naime, tvrde suprotno temeljem mnogobrojnih radnji koje obavljaju glede toga nase sluzbe. A sto se tek moze misliti o zemlji u kojoj su visoki duznosnici lazljivci? Ogromna je steta ucinjena. Sigurno se ne smatra da takva zemlja pripada Europi.

Uvjeren sam da tuziteljica namjerno ne zloupotrebljava svoje ovlasti optuzujuci Hrvatsku i njenu vlast, pa mi je jos cudnije kako nikoga u vlasti ne smetaju njene tvrdnje i optuzbe. Mene bi zasmetala svaka lazna optuzba i eventualna kleveta vezana uz moje ime. Ja bih, ukoliko sam u pravu, branio svoju cast.

Netko pljuje, a netko drugi govori «ljubim ruke milostiva». Do kada tako? Da smo tako radili devedesetih godina glavni bi grad fantomske Republike Srpske Krajine bio Zagreb.

Cudim se da vlada vec nije zatrazila od predsjednika suda i gospodje tuziteljice da predoci informacije koje navodno posjeduje i ispuni svoju obvezu suradnje te pomogne pri otkrivanju boravista generala Gotovine. Pitam se da li ona svjesno uskracuje informacije i pomaze generalu, ili mozda ne zeli uspjeh hrvatskim sluzbama koje na tome rade? Neznam sto da mislim.

Netko ne govori istinu, obmanjuje, koristi svoju funkciju i nanosi stetu Hrvatskoj drzavi. Ali tko? Trebalo bi saznati.

Porezni obveznici Hrvatske snose troskove sveobuhvatne potrage za generalom, a koji su se mogli izbjeci da je tuziteljica predocila informacije koje, navodno, posjeduje i cijom osnovom optuzuje Hrvatsku i njenu legitimno izabranu vlast za nepotpunu suradnju sa Haagom. Sada je svojim izvjescem to i dala pismeno.

Hrvatska vlada bi zbog toga trebala zatraziti namirenje troskova potrage koju je nalozila tuziteljica i utvrditi da li su njene tvrdnje istinite. Uostalom, ona kao tuziteljica optuzuje, ona trazi i zahtjeva, a sama ,mozda, onemogucava suradnju. Kljucna osoba, zapravo, ne bi trebala biti tuziteljica nego predsjednik suda. Neprocjenjiva steta, kako materijalna tako i svake druge vrste ucinjena je Hrvatskoj. Tko u Europi moze nakon takvih optuzbi Hrvatsku i njenu vlast smatrati vjerodostojnima. Stetu Hrvatskoj cine i oni koji ne dozvoljavaju da istina bude otkrivena i obznanjena.

Ustavni zakon RH o suradnji predvidja u clanku 32. da:

Vlada Republike Hrvatske moze od Medjunarodnoga kaznenog suda traziti namirenje troskova koji su nastali za Republiku Hrvatsku izvrsenjem poslova suradnje s Medjunarodnim kaznenim sudom obavljenih na njegov zahtjev.

Pa sto se ceka? Uvjeren sam da bi takav zahtjev pokrenuo proces otkrivanja istine. Neka gospodja del Ponte dokaze informacijama koje posjeduje da nasi duznosnici ne govore istinu i indirektno “skrivaju” Gotovinu zloupotrebljavajuci svoju funkciju. Neka se sazna istina i tko eventualno zloupotrebljava svoj polozaj.

Nitko, osim gospodina Boga, nije nepogrijesiv niti vjecan.

Tek kada Haaski tribunal postane kooperativniji, kada se sazna istina, mogli bismo nastaviti sa “ljubim ruke milostiva”, ali po mogucnosti nekoj novoj tuziteljici ukoliko se utvrdi da nasi visoki duznosnici, ipak, govore istinu.

Tko se jos boji istine?

Da smo se svega tako bojali devedesetih godina sadasnji predsjednik bi nam se zvao Milan Martic.

Kap. Darko Belovic

 

 

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

AMAC forum

 

 

AMAC Forum

 

SPOMEN NA 28. VELJAČE 1989., IZAJAVA O STANJU HRVATSKE...
 

.IZJAVU O STANJU HRVATSKE NACIJE I KULTURE, pročitao je hrvatski glumac Tomislav Malić pred mnogobrojnim nazočnima u prepunom prostoru Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskoga slova u Zagrebu na dan obljetnice preminuća Oca Domovine, ponedjeljak 28. veljače 2005.

 

Deklaraciju su SVI nazočni prihvatili uz dugotrajni pljesak.

 

Nakon potvrđene izjave, predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić (znakovito odjeven u zeleni vuneni vojnički "pulover"), govorio je o sadašnjici, koja će biti presudna za daljnji život i preživljavanje hrvatskog naroda. Europa nas ucjenjuje i stalo nas ocjenjuje te mi zbog toga zastupamo građansko stajalište nemirenja s pravnim terorom i nepravdom. "Ne želimo ovakvu dalekovidnicu, koja vrijeđa nas, Hrvate katolike. Oni se najviše boje referenduma i narodne volje. No, mi smo postali tiha kolona i spremaju nam zadnje poniženje: da zagrljeni s "onima" idemo u Europu. Možda ćemo morati i ponoviti prošlost, što nitko normalan ne može željeti." Založio se, također, za izdavanje hrvatske dnevne novine, koja novina je neophodna hrvatskom narodu zbog istinitog izvješćivanja, jer je sav tisak u stranim rukama.

G. Vukman nije stigao doputovati iz Zadra, pa je slijedeći govornik bio Hrvoje Hitrec, koji je svoj govor brzo pročitao. "Hrvatska ide u pogrešnom smjeru.Ovo je smrt demokracije, rade se popisi hrvatskih intelektualaca kao u osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Reciklirana klatež-manjina terorizira većinu. Prekinimo hrvatsku šutnju. A "naši političari" šaptom odlaze u povijest, zaneseni svojom slikom u zrcalu."
 

Nazočne su zamolili, kako bi svim rodoljubima i domoljubima prenijeli izrečeno te i na taj način javnosti uputili žurni upozor!  Vise